Арбитражният съд отхвърли жалбите на 47 руски спортисти, няма да участват в Пьонгчанг


Спортният арбитражен съд в Лозана окончателно отхвърли жалбите на 47 руски спортисти и треньори, които бяха наказани да не участват на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, които ще бъдат официално открити днес.
До решението се стигна, след като въпросните спортисти сезираха Алрбитража, след като не получиха покани за най-големия спортен форум от Международния олимпийски комитет.
Така Русия ще остане без някои от най-големите си звезди в зимните спортове и ще участва в Пьонгчанг с общо 169 спортисти, които обаче ще се състезават под неутрален флаг. На екипите им ще пише Олимпийски спортисти от Русия.
Междувременно, делегация на Северна Корея начело с формалния държавен глава на страната (т.нар. президент на президиума на КНДР) Ким Йон-нам пристигна в Южна Корея. Самолетът от Пхенян се приземи на международно летище „Инчхон“ недалеч от южнокорейската столица. В състава на делегацията от 22 души влиза и Ким Йо-джон – родната сестра на лидера на КНДР Ким Чен-ун, предава ТАСС.

Веднага след кацането те се отправиха към град Пьонгчанч, където днес ще наблюдават церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри. Преди това севернокорейците ще присъстват на вечеря, организирана от президента на Южна Корея Мун Джей-ин, на която ще присъстват и лидерите на още около 20 държави.

В събота делегатите ще се върнат в Сеул, където ще се срещнат с южнокорейския лидер. Възможно е по време на преговорите Ким Йо-джон да предаде послание от Ким Чен-ун и покана за посещение в Северна Корея. В неделя представителите на Северна Корея ще отлетят за родината си.

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.