Американци разработиха пътнически дрон


SureFly e името на иновативен октокоптер дрон, който се разработва от инженери на американската компания Workhorse, предава Digital.bg. Въпросната машина е достатъчно голяма, за да може да превозва двама души и ще бъде представена официално на CES 2018. Технологичното шоу ще се проведе между 9 и 12 януари в Лас Вегас и е първото голямо подобно събитие за календарната година. Workhorse потвърдиха информацията и уточниха, че ще проведат няколко демонстративни полета, за да покажат възможностите на летателния апарат.

Самият дрон каца и излита вертикално, като идеята е да вози не само пътници, но също и товар с тегло до 180 килограма. Компанията смята, че CES 2018 е най-подходящото събитие да демонстрират възможностите на своята технология и да привлекат внимание към SureFly, предаде DigitalTrends. Maшината се задвижва от осем перки и има хибридна система, която комбинира двигател с вътрешно горене и вградена батерия. Workhorse също така работят над прототипи на самоуправляващите се версии на SureFly.

Сегашните версии SureFly са в състояние да изминат около 110 километра с един пълен резервоар гориво. Интересен факт е, че перките на машината могат да се прибират, което позволява на летателния апарат да се побере комфортно в автомобилен гараж. Идеята на компанията е машината да се използва като летящо такси и да стартират продажбите на пазара през 2019г. Цената на финалната версия ще бъде от порядъка на $200 хил., но ще включва много допълнителни подобрения.
Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.